top of page
FB_IMG_1484662588691.jpg

Vini De Beaumont

Fabio De Beaumont

I Montemarano, byn som är känd för de bästa vingårdslägena i den DOCG märkta Taurasi denominationen har Fabio ett par hektar mark där hans familj har gjort vin sedan 1300 talet. Efternamnet skvallrar inte bara om hans adliga bakgrund men även om dess anor från Frankrike då det Napolitanska Riket hade en rad franska kungar under 1200 talet. Fabios hus i anknytning till gården är som ett museum med reliker från flera århundraden till synes obrytt utspridda här och var.  Familjens rikedomar förlorades av en spelglad gammelfarfar som Fabio matats på historier om av sin farmor, en varning att inte ta något för givet. Efter det fick dom skaffa sig jobb som andra och både Fabio, hans pappa och hans farfar är advokater. 
Under ett speciellt stressigt år, koncentrerad på sitt jobb som advokat såg 24 åriga Fabio druvorna som fanns kvar av familjens vingård sakta ruttna i höstsolen. Det blev hans sista och första år på jobbet. Sedan dess har han tillsammans med en vän och enolog väckt liv i de över 100 åriga barberastockarna bakom sitt hus och tillverkar stilla rödvin, ancestralbubblor på Fiano och starkvin smaksatt med bladen från amarenakörsbär. Träden är planterade i vingården och faller på hösten i samband med druvskörden. 
De bastanta stockarna växer glest enligt en antik metod från området då rankorna tillåts växa ihop och skapa ett tak som skyddar mot den kraftiga sommarsolen. 
Tack vare unga vinmakare som Fabio som bevarar antika traditioner men med ögonen på framtiden har en av de sista pre phylloxera Barberorna i området fått en till chans och antika smaker har bevarats, åtminstone en generation till.
Skål för igår, idag och imorgon!

bottom of page