top of page
370767604_871227411333636_3945767880946587568_n_edited.jpg

Om oss

Vi är ett familjeföretag som drivs av två bröder uppväxta med en fot i södra Italien och den andra i Stockholm.

Vi har lång erfarenhet av mat och dryck efter arbete på berömda krogar i Napoli, New York och Stockholm.

Vi har en livslång relation till Italien och storebror Joar är sedan länge baserad i Napoli på heltid, det betyder att vi alltid har ett finger på pulsen i vad som sker i den gastronomiska världen i Italien. Vår ambition är att dela med oss av den vinglädje, livsstil och kunskap som vi bär med oss från landet där vi har våra rötter.

I september 2019 gjordes tankar till verklighet och en kort tid senare så stod en halvpall italienska viner från två favoritproducenter på en trottoarkant på Södermalm. Idag jobbar vi med ca 30 olika vinmakare från många olika regioner samt diversifierade uttryck och stilar av vin.

Den gemensamma nämnaren är att vi tycker dessa viner smakar fantastiskt men även att de är gjorda av vinmakare med den allra största respekten för naturen, druvan och människan. Seriösa vinmakare som låter hantverket vara i fokus och har en klar idé av sitt projekt och vad man vill åstadkomma. Viner gjorda på inhemska druvor som uttrycker sin växtplats och där kvalitén på frukten får vara avgörande.

Vi hoppas att ni tar chansen att smaka en flaska och att ni tycker om det åtminstone hälften så mycket som vi gör. Skål för vinet i glaset, människan bakom och naturen!

 

Torchia Vino

Timon & Joar Torchia

bottom of page