top of page
download-5.jpg

Podere Veneri Vecchio

Raffaello Annichiarico

I Castelvenere utanför Benevento i Campania gör Raffaello Annichiarico vin i symfoni med naturen sedan 1999. Som tidigare mikrobiolog med stor kärlek för naturen så var steget till vinodling en naturlig utveckling.
Raffaello arbetar sin leriga, vulkaniska jord biodynamiskt med en otrolig respekt för jorden, människan och naturen runt omkring. Från fåglarna som hjälper till med insekterna, till fruktträden och växterna som växer vilt mellan rankorna och ger skydd samt biodiversitet. Han fermenterar eget växtgödsel rikt på antioxidanter från förmultnade blad och kvistar från den egna vingården.
En av Raffaellos stora lyckor och framgångar är arbetet med att ta fram utdöende lokala druvsorter såsom Agostinella, Grieco, Barbera del Sannio och att odla dessa med samma principer som hans förfäder.
I källaren är symbiosen med naturen precis lika viktigt som på gården. Alla vinerna är naturligt jästa, ofiltrerade och utan någon som helst manipulering för att ändra eller gömma essentiella kvaliteter i vinet.
Hälsosamma druvor och en hälsosam mikrobiologisk miljö eliminerar helt nödvändighet att tillsätta eller ta bort från vinet enligt Raffaello. Efter att ha avnjutit hans underbart karakteristiska viner kan vi inte göra annat än att bli troende vi också. Skål för Raffaello och naturen!

bottom of page