top of page
I-10-migliori-assaggi-alla-NOT-Rassegna-

POSSENTE

Famiglia Possente

Hos familjen Possente i Trapani provinsen på västra Sicilien så görs certifierat ekologiska viner med kärlek och respekt i varje led. Ekologiska jordbrukare sedan generationer tillbaka leder nu den nya syskonskaran vägen framåt och experimenterar med biodynamiska odlingsprinciper men har även tagit stegen att använda sig exklusivt av den egna jästen i källaren och minimera eller helt utesluta svavel från vinmakningen.
Till familjens värderingar hör en stor respekt för jorden och främst för människorna som hjälper dem odla sina 37 hektar distribuerade mellan Alcamo och Salaparuta. 
Med ett välmående team och en lika välmående jord lyckas dom producera extremt välgjorda viner, från de enklare Linea Classica till det odiskutabla mästerverket Cinque Inverni tillverkat på Cataratto med extremt låga skördeuttag och preussisk sortering av vindruvorna. Oavsett vilket vin är värmen och havet på västra Sicilien skickligt fångade i flaskorna som har en unik och sammanhängande stil. 
Vi är extremt stolta att få presentera Possente för första gången i Sverige och erbjuda deras terroir-drivna och själfulla viner.

bottom of page